Aristotel Managerski pregledi - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Preventivni zdravstveni pregled krepi zdravje in samozavest

Preventivni zdravstveni pregled krepi zdravje in samozavest

Preventivni zdravstveni pregled se priporoča zaposlenim na vodilnih delovnih mestih, ki so izpostavljeni stresu in drugim obremenitvam pri delu. Današnji hitri tempo življenja in delovno okolje postavljata zdravje vodilnih delavcev v organizacijah na preizkušnje, saj se v skrbi za doseganje poslovnih rezultatov in obravnavo zaposlenih pogosto pozablja na opozorilne znake, ki pogosto lahko vodijo v težja zdravstvena stanja. Zato je ključen temeljit pregled celega telesa, pri katerem se preverijo vitalni parametri posameznika. Hkrati se izvede tudi družinska anamneza, kjer se obravnavajo vse morebitne nevarnosti za posameznikovo zdravje glede na bolezni družine.

Kaj zajema pregled celega telesa?

Kaj zajema pregled celega telesa?

Pregled celega telesa lahko zajema osnovno ali razširjeno različico. Najbolj temeljni pregled kot rečeno naslavlja tiste bistvene parametre, ki so ključni za ugotavljanje globljih in bolj nevarnih zdravstvenih stanj. Mednje spadajo meritve, povezane z boleznimi srca in ožilja, laboratorijske preiskave, ultrazvok ter bolezni prebavil ob poudarku na preprečevanju najpogostejših rakavih obolenj. Poglobljeni preventivni zdravstveni pregled zajema tudi dodatne laboratorijske preiskave in ciljne meritve glede specifičnih stanj ali bolezni, za katere je že ugotovljeno večje tveganje.

Preverjanje zdravja vodilnih delavcev ni samo v njihovo korist, temveč tudi za korist podjetja. Zdravi in vitalni vodje so bolj produktivni ter boljši zgled za druge zaposlene. Poleg tega lahko predhodni zdravstveni pregledi pomagajo odkriti morebitne zdravstvene težave in bolezni v zgodnjem stadiju, kar omogoča preprečevanje potencialnih zapletov. Skrb za zdravje vodilnih je dolgoročna naložba v prihodnost podjetja, saj prispeva k njegovi stabilnosti, uspešnosti in trajnostni rasti.

Zdravstveni pregledi delavcev preprečujejo vrsto težav

Zdravstveni pregledi delavcev preprečujejo vrsto težav

Tako vodilni kot ostali zaposleni v poslovnem svetu, so pogosto podvrženi intenzivnemu stresu in pritisku, kar lahko močno vpliva na njihovo psihično in fizično zdravje. Stres in pritisk lahko povzročita povečanje krvnega tlaka ter povečajo tveganje za srčno-žilne bolezni. Nenehna izpostavljenost obremenitvam lahko vpliva na presnovne procese ter razvoj sladkorne bolezni. Psihični pritisk lahko privede do anksioznosti in depresije. Pogosto dolgi delovniki lahko vodijo do kroničnega pomanjkanja spanja. Zaradi obveznosti zaposleni pogosto zanemarjajo zdrave navade, kot so redna telesna aktivnost in zdrava prehrana. Zdravstveni pregledi delavcev so torej ključni za ohranjanje ravnotežja med delom in zdravjem.  

Nazaj na vrh